aA
Popiežius Pranciškus penktadienį kreipėsi į dvasininkų seksualinę prievartą patyrusias aukas, prašydamas atleisti už visą "piktą" žalą, praneša BBC.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus
© Reuters/Scanpix

Penktadienį susitikęs su katalikiškų vaikų nevyriausybinių organizacijų atstovais, popiežius Pranciškus išreiškė savo apgailestavimą už "Katalikų bažnyčios tarnų padarytą moralinę žalą" ir asmeniškai paprašė seksualinio išnaudojimą patyrusių aukų atleidimo.

"Neketiname trauktis kovodami su šia problema ir įvesime visas būtinas sankcijas, - kalbėjo pontifikas. - Privalome būti dar stipresni".

Vasarį Jungtinių Tautų (JT) Vaikų teisių apsaugos agentūra smarkiai sukritikavo Katalikų bažnyčią dėl vaikus seksualiai išnaudojusių dvasininkų dangstymo ir informacijos slėpimo šia tema. Vatikanas pernai įsteigė specialų komitetą nuo seksualinės prievartos nukentėjusiems asmenims padėti ir šio pobūdžio nusikaltimams tirti, tačiau jo darbas susilaukė nemažai kritikos dėl neveiklumo.

Stengdamasis pagerinti Vatikano reputaciją, popiežius šių metų pradžioje nurodė papildyti bažnyčios teisę dėl vaikų išnaudojimo, į šią kategoriją įtraukdamas ir seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.