aA
Lietuvos gėjams sužibo viltis sužavėti Europą: mūsų šalis įgijo teisę siųsti savo atstovą į Austrijoje vyksiantį „Mr. Gay Europe“ konkursą.
Gražiems Lietuvos gėjams – grandiozinė galimybė
© Shutterstock nuotr.

Tiesa, abejojama, ar homofobiškoje šalyje kas nors išdrįs mesti iššūkį.

Informacija apie gražiausio Europos gėjaus rinkimus paskelbta visuomeninėje Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainėje gayline.lt. Šįmet Lietuva įgijo teisę organizuoti atranką ir siųsti savo atstovą.

Konkurse gali dalyvauti ne jaunesni nei 18 metų vaikinai, kurie, laimėjimo atveju, atstovautų Lietuvai ir būtų paviešinti. Iš dalyvių tikimasi, kad jie gali padėti pasiekti daugiau lygybės ir pagarbos visiems visuomenėje, gali būti geros valios ambasadoriais bet kurioje bendruomenėje.

Jei Lietuvos atstovui birželį pasisektų Austrijoje, jam būtų suteikta teisė vykti į pasaulinį gėjų konkursą Romoje. Konkursas įvyks, jei atsiras mažiausiai 5 dalyviai.

Gayline.lt atstovas DELFI neslėpė, kad kol kas žiniasklaidos susidomėjimas renginiu didesnis nei pačios LGBT bendruomenės, tad renginys gali ir neįvykti.

„Kol kas dalyvaujančių praktiškai neturime, susidomėjo tik vienas žmogus. Dėl faktiškai egzistuojančios homofobijos ir galimų problemų, Lietuvoje viešumo daugelis tiesiog prisibijo. Tad tai daugiau pasitikrinimas, ar situacija pasikeitusi ir būtų verta organizuoti tokius rinkimus kitais metais“, – sakoma pateiktame atsakyme.

Jei šiemet atsirastų pakankamai kandidatų, balsavimas būtų organizuojamas interneto svetainėje. Už pateiktas dalyvių nuotraukas balsuoti galėtų tik iki konkurso pradžios užsiregistravę svetainės nariai. Kadangi svetainė yra nekomercinė, nebūtų padengiamos ir konkurso dalyvio patiriamos išlaidos.

Lietuvos gėjų grožis jau pripažintas

Prieš keletą metų panašią atranką norėjo organizuoti vienas Vilniaus klubų, tačiau neatsiradus pakankamai dalyvių, renginys neįvyko.

Vis dėlto Lietuvos gėjai jau yra pripažinti ir tarptautiniu mastu. 2006 m. Rygoje vykusiame ketvirtajame gėjų grožio konkurse „Mr. Gay Baltic 2006“ triumfavo Liūtas iš Kauno. Taip tuomet pasivadino 21 metų kaunietis Deividas, kuris buvo išrinktas šauniausiu bei gražiausiu Baltijos šalių gėjumi.

2007 m. šalyje surengti „Mr. Gay Lietuva 2007“ rinkimai, kuriuose nugalėjo Mauglis iš Šiaulių.

2009 m. Rygoje vykusiame „Mr. Gay Baltic 2009“ konkurse triumfavo lietuvis Darius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.