aA
Kauno pareigūnams bandant sugauti sukčių, į pagalbą atskubėjo neabejingi studentai.
Kaune studentai padėjo policijai sugauti „aukų rinkėją“
© Kauno aps. VPK

Balandžio 10 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis kartu su kolega Broniumi Palšiu, grįždami iš Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto organizuotos studentų mokslinės konferencijos „Visuomenės saugumo užtikrinimo problemos: teoriniai ir praktiniai aspektai“, kur skaitė pranešimą „Visuomenės saugumo užtikrinimas įtraukiant bendruomenes į saugios aplinkos kūrimą“ apie gyventojų ir policijos  bendradarbiavimo svarbą, Laisvės al., prie fontano pastebėjo tamsaus gymio vyrą, neva renkantį aukas kurčiųjų centro statybai.

Pinigus jam į ranką tik ką buvo įdėjusi jauna geraširdė studentė.

Policijos pareigūnai nutraukė „aukų rinkimą“, studentė pinigus susigrąžino, tačiau paprašytas paaiškinti, ką daro, vyras bandė pabėgti.

Besivejantiems pareigūnams tuoj pat į pagalbą atskubėjo du dvidešimt dviejų metų studentai Ernestas I., studijuojantis Kauno technologijos universitete ir Saulius K., studijuojantis Kauno technikos kolegijoje.

Sprunkantis Rumunijos pilietis L. D. (gimęs 1983 m.) buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą, kur jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia įspėjimas arba bauda iki 2 000 Lt.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus būti atidžiais ir nepakliūti į apgavikų pinkles.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.