aA
Seimo narė Vitalija Vonžutaitė gali nesijaudinti dėl savo vyro karjeros – vienu artimiausių bankininko Vladimiro Romanovo aplinkos žmonių laikytas „darbietės“ vyras Sergejus Fedotovas turi naują darbą. Ir ne bet kokį.
Neįtikėtina V. Vonžutaitės vyro sėkmė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

S. Fedotovas laimėjo konkursą ir tapo Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovu. Konkursą rengė „darbiečių“ kontroliuojama Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Tai DELFI patvirtino atrankos komisijos vadovė, žemės ūkio viceministrė, „darbietė“ Živilė Pinskuvienė.

„Sergejus Fedotovas“, - laimėtoją įvardijo Ž. Pinskuvienė.

Paklausta, ar žinojo, kad konkursą laimėjo partietės antroji pusė, viceministrė net aiktelėjo.

„Vitalijos Vonžutaitės vyras? Jūs nemaišot kažko? - nusistebėjo Ž. Pinskuvienė. - Atleiskit, tikrai, žinokit, gerbiamą V. Vonžutaitę pažįstu. Jos vyro man neteko garbės pažinoti. Vat iš jūsų sužinojau, kad būtent jos vyras yra S. Fedotovas. Matot, nebendraujame šeimomis, tai nepažįstu vyro.“

Paklausta, ar S. Fedotovas per konkursą neprisipažino esąs žinomos „darbietės“ vyras, viceministrė teigė tokiomis detalėmis nesidomėjusi.

Su V. Romanovo investicijomis ir futbolo klubu Škotijoje gerai susipažinęs S. Fedotovas didelės patirties žemės ūkio srityje neturi. Pasirodo, jos ir nereikia.

Ankstesniame pareigybės apraše, kuris publikuojamas VAT svetainėje, prie buvusio direktoriaus Jono Lisausko pavardės, nustatyti du patirties reikalavimai. Pirmasis – „Turėti ne mažiau kaip 5 metus vadovaujamojo darbo patirties“. Antrasis – „Turėti ne mažiau kaip 5 metus darbo patirties žemės ūkio srityje“.

Naują konkursą surengusi ŽŪM nutarė reikalavimus gerokai sušvelninti. Konkurse, kuriame triumfavo S. Fedotovas, reikalauta „turėti ne mažiau kaip 3 metus vadovaujamo darbo patirties“, ir nė žodžio apie patirtį žemės ūkio srityje.

Anot Ž. Pinskuvienės, galutinėje konkurso stadijoje dalyvavo du pretendentai, kiti atkrito anksčiau. „Kažkas egzaminų neišsilaikė, kažkas gal reikalavimų neatitiko. Vienas neatvyko visai į konkursą – dėl nesuprantamų priežasčių“, - teigė „darbietė“.

O V. Vonžutaitės vyras laimėjo surinkęs puikų balą – 9,6 iš 10 galimų.

„Labai puikiai pasirodė“, - laimėtoją gyrė Ž. Pinskuvienė.

V. Vonžutaitė šiuo metu siekia išteisinimo Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje. Teismo nuosprendį, kuria parlamentarei paskirta reali trejų metų laisvės atėmimo bausmė, ji apskundė Apeliaciniam teismui. Kartu bylinėjasi taip pat nuteistas partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, pirmos instancijos teismo nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo, bei „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys, nuteistas pinigine bauda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.