aA
Žinomas Rusijos televizijos žurnalistas Sergejus Dorenka įsitikinęs, kad yra nušalintas nuo televizijos ekrano Kremliaus spaudimu. Tai jis pareiškė pirmadienį spaudos konferencijoje Maskvoje.
Analitinė autorinė S. Dorenkos laida televizijoje ORT nebuvo rodoma, nors ji iš anksto programoje buvo paskelbta.

Žurnalisto nuomone, niekas iš televizijos darbuotojų "nenušalinamas iki laidos likus penkioms minutėms", "niekas neišdrįs to padaryti", kol Rusijos prezidentas "nemostels ranka".

Kol Vladimiras Putinas nepasakys, kad "šis vaikinas ne iš mano komandos", niekas neišdrįs atleisti žurnalisto, mano S. Dorenka.

S. Dorenka išsamiai papasakojo apie savo susitikimus su valstybės vadovu, pabrėždamas jos siūlymą dirbti "vienoje komandoje". Į tai atsakydmas žurnalistas ne kartą sakė V. Putinui, kad jis "nėra jokios komandos narys", o "dirbo dėl savo teisės gyventi Rusijoje, auginti savo vaikus".

Rugsėjo 29 dieną, pasak S. Dorenkos, jis buvo susitikęs su prezidento administracijos vadovu Aleksandru Vološinu, kuris kalbėjo apie tai, kad "pirmajame kanale pasikeitė valdžia, apie akcijas ir t.t.". Žurnalistas jam atsakęs, jog kadangi "niekada nebuvęs šio kanalo savininkas, liekąs su savo idėjomis".

Po to, kaip pranešė S. Dorenka, įvyko jo dar vienas susitikimas su Rusijos prezidentu, kuris jį prašęs "likti ir dirbti kaip komandos narys". Žurnalistas, pasak jo, vėl pareiškęs, kad jis dirbąs "žiūrovui ir tam vaikinui, kurį matau veidrodyje, kai skutuosi".

V. Putinas, anot S. Dorenkos, jam pasakęs: "Pagalvokite, neskubėkite".

Po to, sakė S. Dorenka, ORT vadovybės nusprendė jo laidos netransliuoti.

Televizijos žurnalistas mano, jog po jo laidos iš Vidiajevo prezidentas nusprendė, kad jis - "ne jo komandos narys".

S. Dorenka taip pat atsakė į žurnalistų klausimus apie savo santykius su žinomu Rusijos verlininku Borisu Berezovskiu ir pažymėjo, kad atakos prieš B. Berezovskį "jų draugiškiems tarpusavio santykiams neatsilieps".

Kalbėdamas apie savo perspektyvas, S. Dorenka neatmetė galimybės pereiti į politinę veiklą.

"Jeigu mane išstums į politiką, politikoje dirbsiu rimtai. Aš tęsiu dialogą su prezidentu ir pamėginsiu išsiaiškinti, kuris iš dviejų prezidentu yra tikrasis", sakė S. Dorenka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.