aA
Ketvirtadienį apie 5.40 val. ryto Lazdijų r., Kučiūnų sen., Miškinių kaimo gyventojus pažadino kaimynystėje išsiplieskęs gaisras. Jie tuoj pat iškvietė ugniagesius, deja, name buvusių žmonių išgelbėti jau nepavyko.
Lazdijų r. naktį kilęs pragariškas gaisras pražudė tris žmones
© Alytaus apskr. VPK

Atskubėję ugniagesiai-gelbėtojai gyvenamąjį medinį namą jau rado skendintį liepsnose.

Kone valandą kovoję su ugnies liežuviais ugniagesiai apie 6.30 val. lokalizavo gaisrą, tačiau pateikti į sudegusį pastatą pavyko ne iš karto. Vos įėję į namą gelbėtojai ėmė apžiūrinėti patalpas. Čia jų laukė kraupus vaizdas.

8.30 val. radę vieną žuvusįjį ugniagesiai ėmė ieškoti ar nėra daugiau aukų. 8.36 val. rastas antro žuvusio žmogaus kūnas. 9.05 val. gelbėtojai rado dar vieną gaisro pražudytą žmogų.

Pražūtingas gaisras nusinešė dviejų vyrų ir vienos moters gyvybes.

Alytaus pareigūnų turimais duomenimis, žuvusieji - 43 metų sodybos šeimininkė M. K., jos 54 metų sugyventinis S. B. ir 49 metų kaimynas J. G. Manoma, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį ten buvo girtaujama.

Ketvirtas išgertuvių dalyvis tik stebuklo dėka liko gyvas, jis į namu išėjo anksčiau nei kilo gaisras.

Gaisro priežastys tiriamos. Pirminiais duomenimis, ugnis galėjo įsiplieksti dėl dujų nuotekio, ar sprogus dujų balionui - sprogimo banga sugriovė perdangą. Gaisro metu išdegė namo vidus, sudegė viduje buvęs turtas, namo stogas ir perdengimas. Apdegė rąstinės sienos.

Kita numanoma gaisro priežastis - name numesta nuorūka, tačiau tikslios priežastys paaiškėjo atlikus tyrimą.

Nuo metų pradžios ugnis pasiglemžė jau 36 žmonių gyvybes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.