aA
Praėjusios savaitės pabaigoje link „Fišt“ stadiono vedančioje Sočio Imeretinskaja krantinėje staiga išdygo grupė darbininkų, kurie netrukus ėmėsi paslaptingų statybos darbų. Įvykiai klostėsi žaibišku greičiu, rašo newsru.com.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Stopkadras

Darbai iš karto atkreipė itin pastabių Sočio gyventojų dėmesį, nes jie dar nespėjo atsigauti nuo to, kad centrinė miesto krantinė buvo išklota betonu.

Visų pirma, BlogSochi.ru vyriausias redaktorius Aleksandras Balovas iškėlė versiją, kad ir naujojoje Imeretinskaja krantinėje, kuri prieš iškilmes buvo apsodinta spygliuočiais augalais, kol neišsivažinėjo olimpiniai svečiai su miesto valdžios pritarimu pradėtas statyti dar vienas komercinis pastatas.

Vėliau šiuos spėjimus patvirtino „Facebook“ vartotojai, kurie matė, kaip „keli Nepaprastųjų situacijų ministerijos uniformas vilkintys žmonės klojo medinį grindinį kaip tik toje vietoje, kur neseniai buvo persodintos pušys“. Smalsūs praeiviai pasidomėjo objektą statančių asmenų, kas tai ir kodėl jis statomas taip paskubomis. Jiems buvo pasakyta, kad tai „bus tokia scena visokiems olimpiniams renginiams, konkursams, galbūt netgi kokių nors meno kolektyvų pasirodymams“.

Iki savaitgalio objekto statybos darbai jau buvo baigti ir jo terasoje pasirodė pirmieji „lankytojai“, kurie gėrė kavą „šeimininko žvilgsniu apžvelgdami septynių kilometrų ilgio krantinę“.

Sočio tinklaraštininkus nuliūdino mintis, kad netrukus šioje vietoje, o vėliau ir kitose palei visą krantinę atsirasiančiose analogiškose užeigėlėse bus čirškinami šašlykai ir garsiai leidžiami vietos hitai.

Vis dėlto, vėliau paaiškėjo, kad viskas yra kur kas įdomiau. Šeštadienį, vasario 17 dieną, „Pervyj kanal“ parodė reportažą, kaip kiek anksčiau tą dieną prezidentas Vladimiras Putinas su Tarptautinio olimpinio komiteto vadovais aptarė žiemos Olimpinių žaidynių atmosferą „vaikštinėdamas krantine ir atviroje kavinėje“. Reportaže buvo parodyti atpažįstami kadrai iš krantinės.

Dabar tinklaraštininkai spėlioja, ar šis vienišas medinis statinys, kuris iškilo išskirtiniams pusryčiams, dabar bus išardytas, ar įgaus kultinės lankytinos vietos neliečiamumo statusą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.