aA
"Norint šokti tango - reikia dviejų, mes šiam šokiui pasiruošę. O galimybės mūsų didelės, nors neišspręstų reikalų daug",- apie Vilniaus ir Maskvos santykius kalbėjo naujasis Rusijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas.
Rusijos ambasadorius: D. Grybauskaitė pasirinko kitą kelią
© DELFI / Tomas Vinickas

Keturis dešimtmečius Rusijos užsienio politikai atidavęs diplomatas interviu "Kauno dienai" tikino nepuoselėjantis iliuzijų dėl dabartinių Lietuvos bei Rusijos santykių, tačiau mato daug galimybių ir premjero Algirdo Butkevičiaus vizitą Sočyje vadina vienu iš pavyzdžių, kaip ledai gali pajudėti.

"Turiu pabrėžti pozityvų faktą - premjero A.Butkevičiau dalyvavimą Sočio olimpiadoje. Jis ne tik matė pasaulinės reikšmės įvykį, bet ir susitiko su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu bei "Gazprom" vadovu Aleksejumi Mileriu. Manau, kad tai yra teisingas žingsnis. Tai ir yra kelias, kuris turi dominuoti, - rimtas, praktiškas, ir konkretus. (...) Kalbant apie galimybes - premjeras A. Butkevičius surado galimybę atvykti į Rusiją, ir tai, manau, suveikė Lietuvos interesų labui. Prezidentė irgi turėjo tokią galimybę, bet ji pasirinko kitą kelią", -teigė A. Udalcovas.

DELFI primena, jog D. Grybauskaitė Sočio žaidynes nutarė boikotuoti, kaip ir daugelio kitų valstybių vadovai. Savo ruožtu, A. Butkevičius iš Sočio parsivežė "Gazprom" pasiūlymą, kuris šiuo metu aptarinėjamas valdžios koridoriuose. Premjeras užsiminė, jog jam šis pasiūlymas atrodo priimtinas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.