aA
Didžiosios Britanijos policija sumokėjo 144 tūkst. svarų (606 tūkst. Lt) kompensacijų darbo metu traumas patyrusiems darbuotojams, tarp jų – 30 tūkst. svarų (126 tūkst. Lt) policininkui, kuriam per treniruotę trūko kelio raiščiai, ir 18 tūkst. svarų (75,7 tūkst. Lt) nuo sienos nukritusiam policininkui.
Britanijoje policininkams kompensacijos mokamos net už uodų įkandimus
© Reuters/Scanpix

Pietų Jorkšyro policija sumokėjo kompensacijas 31-am darbuotojui, nuo 2008 iki 2012 m. patyrusiems traumas darbo metu, informuoja dailymail.co.uk. Kompensaciją gavo net už slenksčio užkliuvęs policininkas ir teisėsaugininkas, kuriam įkando uodai, o policininkui, kuris susilaužė koją per reidą, kompensacijos kažkodėl nedavė.

Dabar policija sulaukė priekaištų, kad skyrė kompensacijas už absurdiškas ar nereikšmingas traumas, ir buvo paraginta imtis griežtų priemonių prieš padėtimi besinaudojančius policininkus.

1,5 tūkst. svarų (6,3 tūkst. Lt) gavo policininkas, kuriam kolega privėrė pirštus automobilio durelėmis, tokią pat sumą skyrė teisėsaugininkui, nukritusiam nuo kėdės.

Mokesčių mokėtojų aljanso vadovas Jonathanas Isaby‘is teigia: „Policininkų darbas sunkus, kartais pavojingas, tačiau tai nepateisina absurdiškų reikalavimų dėl juokingų priežasčių. Policijos viršininkai privalo imtis griežtų priemonių prieš ciniškus reikalavimus, kuriais norima pasinaudoti sistema ir mokesčių mokėtojų pinigais.“

Policijos federacijos Pietų Jorkšyro padalinio vadovas Neilas Bowlesas sako, jog kompensacijų reikalavimai tiesiog parodo, kad policininkų darbas yra kur kas pavojingesnis už kitas profesijas.

Kad ir kaip keista, kompensacijos negavo nei vykdant užduotį rankas nudegęs policininkas, nei per reidą koją susilaužęs pareigūnas. Kompensacijos negavo ir policininkas, kuriam darbo metu prasidėjo riešo kanalo sindromas. O ant kilimėlio paslydusiam policininkui sumokėjo 2 250 svarų (9,4 tūkst. Lt) kompensaciją. 1 500 svarų (6,3 tūkst. Lt) kompensaciją vienas policininkas gavo netgi už tai, kad vykdant užduotį jį sukandžiojo uodai.

Vienas policininkas gavo 18 tūkst. svarų (beveik 76 tūkst. Lt) už tai, kad nukrito nuo sienos, kitas – 3 145 svarus (13 235 Lt), nes užkliuvo už slenksčio ir susilaužė koją.

3 tūkst. svarų (12,6 tūkst. Lt) kompensaciją sumokėjo policininkei, įsidūrusiai ranką hipodermine adata.

Pareigūnui, kuriam per treniruotę trūko raiščiai, sumokėjo 30 tūkst. svarų (126,2 tūkst. Lt) kompensaciją, o susižeidusiam kelį per treniruotę skyrė 9 tūkst. svarų (37,8 tūkst. Lt).

Pareiškimai kompensacijoms buvo pateikti nuo 2008 iki 2012 m.

Kompensacijas skyrė dviem policininkams, kuriems įkando šunys.

Neaišku, kodėl kai kurie kompensacijų prašymai nepatenkinti.

Pietų Jorkšyro policijos atstovas spaudai teigė: „Policininkai ir policijos darbuotojai turi tokias pat teises, kaip ir kitų profesijų atstovai, jie turi teisę į kompensacijas už darbe patirtus sužeidimus“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.