aA
Trečiadienį, vasario 12 d., Ramoniškių (Sudargo) kelio poste muitinės kriminalistai ir Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė Rusijos piliečio vairuotą sunkvežimį su cigarečių kontrabanda.
Muitininkams teko supjaustyti sunkvežimio stogą
© MKT

Atverti sudėtinga hidrauline įranga valdomą slėptuvę muitininkams pavyko tik supjausčius stogą.

Apie 20 val. į Ramoniškių kelio postą iš Rusijos Kaliningrado srities automobiliu „Renault Premium 370“ atvažiavęs Rusijos pilietis M. D. Lietuvos muitinės pareigūnams sakėsi vykstąs į Lenkiją.

Detaliai patikrinus „Renault“, paaiškėjo, kad jo krovininio skyriaus lubose yra įrengta hidrauliniais mechanizmais valdoma slėptuvė su cigarečių kontrabanda.

Slėptuvės mechanizmai valdomi distanciniu būdu. Anot vairuotojo M. D., vienas distancinis pultelis, valdantis atvėrimo mechanizmą, liko Rusijoje, o kitas jo „laukė“ Lenkijoje. Tad pareigūnams teko tiesiog supjaustyti automobilio stogą, kad pavyktų prasibrauti iki nelegalių cigarečių. Atvėrus slėptuvę, paaiškėjo, kad Rusijos pilietis mėgino įvežti 13 870 pakelių rusiškų cigarečių „Jin Ling“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 100 tūkst. Lt.

Sunkvežimio vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, ketvirtadienį Kauno apygardos prokuratūroje bus priimtas sprendimas dėl kardomosios priemonės jam skyrimo.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: 199 str. 1 dalį (Kontrabanda), 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis), 22 str. 1 dalį (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką). Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Rima Žaltauskaitė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.