aA
Ketvirtadienį ryte ant Kuršių marių buvę žvejai pateko į properšą. Klops.ru praneša, kad yra žuvusiųjų.
Žvejai ant Kuršių marių ledo
Žvejai ant Kuršių marių ledo
© Asmeninio archyvo nuotr.

Karinių jūrų pajėgų štabo viršininko pavaduotojas civilių ir karių bendradarbiavimui kpt. ltn. Antanas Brencius DELFI sakė, kad nelaimė įvyko apie 10.15 val. Apie nelaimę pranešę kolegos iš Rusijos, kai tik pradėjo gelbėjimo operaciją, apie aukas neinformavo.

Pirminiais duomenimis, keturračiu su priekaba per ledą važiavo 8 lietuviai ir vienas Rusijos pilietis. Jie pateko į properšą, tačiau daugiau informacijos A. Brencius sakė neturintis.

Vienas Vilniuje įkurto baro „Fabai“ vadovų patvirtino, kad gavo oficialios informacijos apie Algimanto Rimavičiaus netektį. Skaudžia tema jis daugiau nebuvo linkęs kalbėti.

Klops.ru. duomenimis, vasario 13 dieną po Kuršių marių ledo papuolė du keturračiu motociklu važinėjęsi vyrai. Vienas iš jų mirtinai sušalo. Pranešama, kad nelaimė Rybačio gyvenvietėje (Kaliningrado sritis) įvyko maždaug už pusantro kilometro nuo kranto.

Kaip Klops.ru žurnalistui paaiškino Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos regiono padalinio atstovai spaudai, informaciją, keturratis su dviem vyrams pateko į properšą.

Nepatvirtintais duomenimis, prie keturračio, palindusio po ledu, buvo
prikabinta priekaba, kurioje sėdėjo dar šeši žmonės – greičiausiai
žvejai. Nors priekaba su žmonėmis apvirto, jos keleiviai nenukentėjo.

Pirminiais duomenimis, po ledu patekusiems vyrams iš vandens išlipti pavyko savarankiškai, tačiau vienas jų mirtinai sušalo. Kitas buvo išvežtas į ligoninę. Ar antrasis žmogus išgyveno kol kas oficialių duomenų nėra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.