aA
Kirgizijos pietuose esančio ir respublikos „pietine sostine“ vadinamo srities centro Ošo mokyklose uždrausta švęsti Švento Valentino dieną.
Šalis, kurioje uždraudė švęsti Šv. Valentino dieną
© Shutterstock nuotr.

„Interfax“ duomenimis, tokį sprendimą priėmė miesto švietimo skyrius. Mokyklose uždrausta kabinti dėžutes Valentino dienos atvirukams. Už tai mokyklų direktoriai privalės prisiimti asmeninę atsakomybę.

Ošo švietimo skyriaus viršininkas Kuštarbekas Kimsanovas pareiškė, kad ši šventė „neigiamai veikia vaikų moralę“ ir pridūrė, kad kirgizai tokios šventės niekada nešventė.

Prieš įsimylėjėlių šventę pasisakė ir miesto jaunimo organizacijos, vietoj to pasiūliusios paminėti „Šeimos dieną“. Miesto valdžia šią iniciatyvą palaikė. „Šeimos diena“ bus švenčiama vasario 15 dieną.

„Šia švente mes bandome sugrąžinti į visuomenę šeimos vertybes. O štai įsimylėjėlių dienos šventimo padariniai, gaila, bet liūdni. Mes stebime daugelio mūsų dar visai jaunų merginų suluošintus likimus“, - pareiškė jaunimo komiteto atstovas Mederbekas Abdymanapovas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Kirgizijos politikai nepagailėjo kritikos lankstinukams apie lytinį švietimą, kurie dalinami moksleiviams. Parlamento švietimo, mokslo, kultūros ir sporto komiteto vadovas Kanybekas Osmonalijevas pareiškė, kad tokia medžiaga „griauna tūkstančius metų siekiančią istoriją ir kirgizų tautos tradicijas“.

Švento Valentino diena švenčiama vasario 14 dieną. Jis pavadinta viena krikščionių kankinių vardu. Pasak legendos, Šv. Valentinas globojo įsimylėjėlius. Manoma, kad įsimylėjėlių šventė kilusi iš Senovės Romos vaisingumo šventės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.