aA
Nepraėjus nė keturioms valandoms po Bendrajame pagalbos centre gauto pranešimo apie Klaipėdos miesto savivaldybės pastate padėtą sprogmenį, uostamiesčio teisėsaugininkai sulaikė ir uždarė į areštinę vyriškį, įtariamą melagingai pranešus apie visuomenei gresiantį pavojų.
Išmanusis telefonas
© DELFI / Valdas Kopūstas

Trečiadienį apie 11.40 val. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas anoniminis pranešimas apie tai, kad Klaipėdos miesto savivaldybės patalpose padėtas sprogmuo. Į įvykio vietą atskubėjo gausios policijos, gelbėtojų, medikų bei antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" pajėgos.

Iš Klaipėdos miesto savivaldybės buvo evakuoti žmonės. Pareigūnai kruopščiai patikrino pastatą ir jo prieigas, tačiau sprogmens nerado.

Klaipėdos miesto 1-ajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų. Kartu su uostamiesčio Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnais tyrėjai nustatė ir apie 15.30 val. sulaikė šia nusikalstama veika įtariamą asmenį.

Įtariama, kad apie Klaipėdos miesto savivaldybės pastate padėtą sprogmenį melagingai pranešė 1972 metais gimęs uostamiesčio nakvynės namų gyventojas. Sulaikymo metu jis buvo neblaivus, be to, įtariama, kad vartojo psichotropinius vaistus, praneša Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ketvirtadienį vyriškiui bus pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos padarymo, jis bus apklausiamas. Jeigu asmuo bus pripažintas kaltu, jam grės ne tik sankcijos pagal atitinkamą Baudžiamojo kodekso straipsnį, bet ir tūkstantiniai ieškiniai už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą.

Baudžiamasis kodeksas už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų numato viešuosius darbus, baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.