aA
Lietuvos teisėsaugos pareigūnai Klaipėdoje sulaikė olandą ir rusę, mėginusius parduoti didelį kiekį narkotikų.
Apie tai penktadienį pranešė Policijos departamento prie VRM atstovas spaudai.

Atliekant s ulaikymo operaciją, Lietuvos pareigūnams talkino užsienio šalių teisėsaugos institucijos.

35 metų Olandijos pilietį Johanesą Petrusą Andrianusą Gigengacką ir jam talkinusią 23 metų Rygoje gyvenančią Rusijos pilietę Nataliją Jumatovą pareigūnai sulaikė per operaciją ketvirtadienį, kai jie bandė parduoti 50 000 "Ecstasy" tablečių.

Juodojoje rinkoje jų kaina siektų apie 2 milijonus litų.

Sulaikymo ope racija buvo pradėta rengti gavus informacijos, kad iš Olandijos per Klaipėdos uostą keltais atplukdomuose lengvuosiuose automobiliuose įrengiamos slėptuvės "Ecstasy" tabletėms į Lietuvą įvežti.

Ilgalaikę operaciją narkotikų gabentojams sulaikyti organizavo Lietuvos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnyba. Joje taip pat dalyvavo Olandijos ir Vokietijos policijos padaliniai, kovojantys su narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu.

Vienos iš minėtų šalių policijos pareigūnas, apsimetęs narkotikų prekeiviu, užmezgė ryšį su narkotikų kurjeriu iš Olandijos ir, panaudojus nusikalstamos veiklos imitavimo modelį, Klaipėdoje nupirko 50 tūkst. "Ecstasy" tablečių.

Pasak Policijos departamento pranešimo spaudai, narkotikų pardavėjas buvo labai atsargus. Pavyzdžiui, tikrindamas, ar tariamasis pirkėjas neturi įrašančios technikos, išrengė jį beveik nuogai. Olandas nuolat keisdavo susitikimo vietas, gyveno viename viešbutyje, o narkotikus laikė kitame.Tačiau, nepaisant viso atsargumo, jis buvo sulaikytas su įkalčiais.

T yrimas tęsiamas toliau, vyksta kratos Lietuvoje ir Olandijoje. Iškelta baudžiamoji byla , kurią toliau tiria Generalinė prokuratūra. J. Gigengackas ir N. Jumatova yra areštuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.