aA
Kiekvienam kandidatų sąrašui skiriama ne mažiau kaip po 1,5 valandos valstybinio radijo ir televizijos laiko, kiekvienam kandidatui, iškeltam arba išsikėlusiam vienmandatėje rinkimų apygardoje, ne mažiau kaip po 5 minutes valstybinės televizijos ir 7 minutes valstybinio radijo laiko.

Seimo rinkimuose, kurie vyks spalio 8 dieną, savo kandidatus daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose iškėlė 27 Lietuvos partijos ir politinės organizacijos.

Partijų sąrašuose į Seimą balotiruosis maždaug 1180 asmenų. Kaip žinoma, daugiamandatėje apygardoje renkama 70 parlamentarų.

Seimo narių mandatų 71-oje vienmandatėje apygardoje sieks apie septynis šimtus kandidatų, dauguma jų – partijų atstovai.

VRK taip pat įregistravo 50 nepriklausomų kandidatų. Jie privalėjo surinkti ne mažiau kaip tūkstantį jų kandidatūras remiančių parašų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.