aA
Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus Jungtinių Tautų (JT) "Tūkstantmečio" sesijoje Niujorke pareiškė, kad Lietuva yra pasiruošusi siųsti daugiau savo taikdarių į tarptautines taikos operacijas.
"Lietuvos vardu noriu paskelbti, kad mūsų šalis didina įnašą į Jungtinių Tautų vadovaujamas taikos palaikymo operacijas", sakė V. Adamkus, ketvirtadienį sakydamas kalbą apie atsinaujinantį JT vaidmenį žmogaus teisių srityje.

Lietuvos Prezidentūroje BNS informavo, kad Lietuva padidins savo indėlį į tarptautines taikos palaikymo pastangas, nusiųsdama daugiau savo karių ir policininkų į taikos operacijas. Prezidentūra nepatikslino, kiek Lietuvos taikdarių gali būti siunčiama į taikos operacijas užsienyje.

Lietuva jau keletą metų siunčia dešimtis savo karių ir policininkų į tarptautines taikos misijas buvusioje Jugoslavijoje.

V. Adamkus savo kalboje dar pažymėjo, kad Lietuvai teko garbė organizuoti tarptautinę konferenciją "Civilizacijų dialogas", kuri įvyks kitų metų balandžio mėnesį, ir kurios vienu iš pirmininkų sutiko būti UNESCO vadovas Koichiro Matsuura.

Ketvirtadienį V. Adamkus taip pat dalyvavo JT sesijos apskritojo stalo diskusijose, kur kalbėjo apie geros kaimynystės santykių svarbą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.