aA
Trečiadienio vėlyvą vakarą ugniagesių pagalbos šaukėsi Šiaulių rajono Gegužių kaimo gyventojų šeima. Jie pranešė, kad miške yra pasiklydusi ir, ko gero, skęsta 75 metų moteris.
Miške paklydusi ir į vandenį įkritusi senutė pagalbos šaukėsi telefonu
© Keliaukkitaip.lt nuotr.

Artimieji panikavo pagrįstai – senolė, pasiklydusi miške ir įkritusi į vandenį, sugebėjo mobiliuoju telefonu paskambinti dukrai ir pasakyti, kad pateko į bėdą. Tada ryšys nutrūko.

Artimieji, kalbėję su senole telefonu ir girdėję vandens teliuškavimą, baiminosi, kad senutė nuskendo. Iškviesti ugniagesiai atvyko į spėjamą nelaimės vietą, apieškojo mišką ir senolę rado jau išlipusią iš vandens. Moteris buvo nusilpusi, pati nebepaėjo, iki greitosios medicinos pagalbos automobilio ugniagesiai moterį atnešė ant rankų.

Išgelbėtoji sako, kad jai labai padėjo tai, jog išgirdo ugniagesių sirenas, buvo lengviau orientuotis, kur yra žmonių. Supratusi, kad jos ieškoma, moteris šaukėsi pagalbos.

Kaip teigia senolės šeima, silpnai matanti moteris sumanė uogauti. Manė, jog gerai pažįsta vietoves ir išėjo viena, nors šeima buvo įspėjusi, kad neitų. Silpnaregė teisinosi, kad ketino pavaikščioti po mišką tik netoli namų, kaip pasiklydo, nesuprato.

Šiandien išgelbėtoji jau yra saugi, senutę slaugo dukra. Ji sako, kad mama labai nusilpusi, mat miške klaidžiojo apie šešias valandas, tačiau gyvybei pavojaus nėra.

Šiaulių apskrities televizija