aA
Egipte per protestus sekmadienį, patikslintais duomenimis, žuvo mažiausiai šešiolika žmonių ir daugiau nei 600 buvo sužeisti per susirėmimus tarp prezidento Mohamedo Mursi šalininkų ir oponentų, pirmadienį pranešė Sveikatos ministerija, kuria remiasi agentūra AFP.
Auga aukų Egipte skaičius
© Scanpix

Milijonai egiptiečių sekmadienį dalyvavo demonstracijose, reikalaudami M. Mursio atsistatydinimo. Opozicija nepatenkinta prezidento ekonomine politika, be to, vadovas negali užtikrinti šalyje saugumo.

Pačiame masinių protestų įkarštyje apie savo atsistatydinimą pareiškė keturi M. Mursio vyriausybės ministrai. Atsistatydinimo pareiškimus įteikė ryšių, turizmo, aplinkos ir teisingumo ministrai.

Paskelbė ultimatumą

Egipto opozicinis judėjimas, kuris organizuoja visą šalį apėmusius protestus prieš prezidentą M. Mursi, paskelbė jam ultimatumą iki antradienio atsistatydinti, praneša BBC.

Judėjimas "Tamarund" (Sukilėlis) pareiškė, kad jei M. Mursis neatsistatydins iki antradienio 17.00 val. vietos laiku ir neleis rengti naujų rinkimų, jo laukia "visiško pilietinio nepaklusnumo kampanija". Opozicijos grupė teigia surinkusi per 22 mln. parašų už M. Mursio atsistatydinimą. Be to, grupės atstovas sekmadienį vakare sakė, kad juos remia Egipto kariuomenė, policija ir teisingumo sistema.

Protestuotojai kaltina prezidentą nesugebėjimu susitvarkyti su ekonomikos ir saugumo problemomis. M. Mursi Egipto prezidentu tapo prieš metus. Jo šalininkai tvirtina, kad prezidentui reikia daugiau laiko.

Nusiaubė valdančiosios Musulmonų brolijos būstinę

Egipto sostinėje Kaire pirmadienį jaunuoliai nusiaubė valdančiosios Musulmonų brolijos būstinę, praneša "Reuters".

Po visą naktį trukusių neramumų Musulmonų brolijos būstinėje buvę žmonės pirmadienį ryte buvo evakuoti. Saugumo pajėgos praneša, kad per susirėmimą prie apsiausto pastato žuvo penki žmonės. Medikai informuoja, kad dar per 100 buvo sužeisti. Jaunuoliai Musulmonų brolijos pastatą apmėtė Molotovo kokteiliais, o viduje buvę apsaugos darbuotojai pradėjo šaudyti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.