aA
"Laisvės" radijo korespondentas Andrejus Babickis parengė pranešimą apie žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje ir jį nusiuntė Strasbūre prasidėjusiai Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos sesijai.
Kaip pranešė pirmadienį A. Babickis, savo pranešime prie žmogaus teisių pažeidimų jis priskiria tai, kad "beveik visiškai sugriautas Groznas, toliau persekiojami civiliai - vyrai čečėnai". Pasak jo, Čečėnijos teritorijoje ir už jos ribų yra "koncentracijos stovyklų", Čečėnijoje žmonės dingsta be žinios.

Aš patvirtinu savo pranešime, kad Čečėnijoje buvo padaryta karo nusikaltimų ir kad reikia nustatyti, kas dėl to kalti. Siekiant, kad tai nepasikartotų, būtina surengti viešą tyrimą pagal tarptautinės teisės normas", mano A. Babickis.

Drauge interviu agentūrai "Interfax" jis nepritarė, kad būtų sustabdyti Rusijos įgaliojimai ET Parlamentinėje Asamblėjoje. Jeigu Rusija bus atvira Vakarams, jos karo nusikaltimai Čečėnijoje gali būti pakoreguoti, mano jis. A. Babickis sakė, jog tebetiriama jam iškelta baudžiamoji byla. "Paskirta ir psichiatrijos ekspertizė nustatyti, ar aš esu pakaltinamas", pažymėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.