aA
Septynerius metus savadarbius sprogmenis gaminusio, sprogias sudėtines medžiagas ir šaudmenų dalis įgijusio ir buitinėmis sąlygomis visa tai laikiusio V. V. baudžiamąją bylą prokurorai perdavė teismui.
Prieš teismą stos nuomotame bute sprogmenis palikęs ir šeimininkę sužalojęs vyras
© Shutterstock nuotr.

Jis kaltinamas ir tuo, kad sunkai sutrikdė žmogaus sveikatą, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Ikiteisminiam tyrimu vadovavusi prokurorė Violeta Bartušienė pažymėjo, kad kartu su Šiaulių apskrities pareigūnais buvo nustatyta, kad šia neteisėta ir itin visuomenei pavojinga veikla kaltinamasis užsiėmė nuo 2003 m. iki 2010 m. Išaiškinta, kad dėl V. V. pagaminto sprogmens suveikimo moteriai buvo padarytas sunkus kūno sužalojimas, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Sprogimas įvyko 2010 m. liepos 7-osios pavakary, viename iš Šiaulių miesto daugiabučio bute. Pareigūnai nustatė, kad tuomet moteris tvarkydama buvusio nuomotojo butą, praplėšė spintoje rastą paketą, kuris tuo metu susprogo. Įvykio metu traumą dėl akustinio sprogimo patyrė ir kartu buvęs jos vyras. Specialistai nustatė, kad sprogimo galingumas galėjo prilygti apie 20 g trotilo ekvivalento.

Atliekant tyrimą pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis per septynerius metus neteisėtai įgijo šaudmenų dalis, įvairaus kiekio sprogiąsias medžiagas, paraką, iš kurių gamino sprogmenis ir juos laikė skirtingose vietose, esančiose Šiaulių apskrityje. Atliktų kratų metu buvo surastos įvairaus kiekio ir rūšies sprogiosios medžiagos, jau pagaminti sprogmenys.

Prokurorai Šiaulių apygardos teismui perduotoje byloje V. V. kaltina penkių nusikalstamų veikų padarymu, susijusių su neteisėtu disponavimo sprogmenimis, jų įgijimu, laikymu ir gaminimu bei sunkaus sveikatos sutrikdymu, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.