aA
Nigerijos policija per reidą vienuose namuose rado 16 besilaukiančių moterų, kurios, kaip įtariama, buvo priverstos išnešioti kūdikius, kurie vėliau turėjo būti parduoti arba panaudoti kitais tikslais, ketvirtadienį pranešė policija.
Vidmantas Urbonas Etiopijoje
© A.Repšio nuotr.

Pasak pareigūnų, suimtas įtariamas šiuo verslu užsiimantis vyras, kuris prieš porą metų jau buvo suimtas dėl panašių kaltinimų. Kaip baigėsi ankstesnioji byla ir kodėl jis buvo paleistas, nežinoma.

„Operaciją atliko DSS (Valstybės tarnybų departamentas), per ją buvo rasta 16 besilaukiančių moterų nuo 17 iki 37 metų amžiaus“, – sakė Abijos valstijos policijos atstovas Geofrey Ogbonna.

„Įtariamasis yra serijinis prekiautojas žmonėmis. Jis tvirtina, kad yra gydytojas. Prisimenu, kad tas pats vyras buvo suimtas 2011 metų gegužę, kai iš jo namų buvo išgelbėtos 32 paauglės“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, merginos prisipažino, kad joms buvo siūloma parduoti savo kūdikius už 25 tūkst. ir 30 tūkst. nairų (maždaug 200 dolerių), priklausomai nuo mažylio lyties. Apskritai Vakarų Afrikoje prekyba žmonėmis yra plačiai paplitusi.

Apskritai Vakarų Afrikoje prekyba žmonėmis yra plačiai paplitusi. Vaikai parduodami darbui plantacijose, kasyklose, namų ūkyje. Kiti parduodami prostitucijai, kai kurie kankinami ar aukojami per juodosios magijos ritualus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.