aA
Birželio 18-osios rytą Šiauliuose, Vytauto g., Šiaulių apskrities policijos pareigūnai sulaikė neblaivų 42 metų Šiaulių rajono PK Kriminalinės policijos skyriaus tyrėją V. P., kuriam alkoholio matuokliu buvo nustatytas vidutinis girtumas – 2,42 prom. alkoholio.
Šiaulių pareigūnams iš pat ryto įkliuvo pasivažinėti sumanęs girtas kriminalistas
© Shutterstock nuotr.

Apie pusę devintos ryto Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro tyrėjas, važiuodamas tarnybiniais reikalais, Žemaitės gatvėje pastebėjo įtartinai vinguriuojantį „Opel Vectra“, kuris vienu momentu įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, sukėlė avarinę situaciją.

Pareigūnui kilo įtarimas, kad prie vairo – neblaivus vairuotojas. Savo įtarimais jis telefonu pasidalijo su Šiaulių apskrities policijos budėtoju ir, nepaleisdamas iš akių įtarimą sukėlusio automobilio, nusekė paskui.

Prie Vytauto g. 152-ojo namo „Opel Vectra“ sustojo, iš jo išlipo akivaizdžiai girtas civiliai vilkintis vyras ir prisistatė esąs policijos pareigūnas, norėdamas pareigomis tarsi skydu prisidengti nuo atsakomybės. Tuo metu prie jų prisijungė atskubėjęs patrulių ekipažas. Paaiškėjo, kad už nuosavo automobilio vairo ne tarnybos metu neblaivus sėdo Šiaulių aps. VPK Šiaulių r. PK Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas V. P. Alkoholio matuokliu vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumas – 2,42 prom.

Šiaulių apskrities policijos Vidaus tyrimo poskyrio pareigūnai dėl V. P. nusižengimo pradėjo tarnybinį patikrinimą, policijos pareigūno vardą pažeminęs pareigūnas nušalintas nuo pareigų.

V. P. policijoje dirba 23 metus. Per ilgus tarnybos metus buvo ne kartą skatintas ir baustas.

Neblaivus pareigūnas už automobilio vairo – netoleruotinas ir Šiaulių apskrities policijos bendruomenei nepriimtinas elgesys, tad V. P. kolektyve nepageidaujamas ir su tarnyba jam teks atsisveikinti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.