aA
Kanados Kvebeko provincijos pareigūnai pirmadienį dėl įtarimų korupcija sulaikė Monrealio merą Michaelą Applebaumą. M. Applebaumui gresia 14 kaltinimų, įskaitant vyriausybės apgaudinėjimą.
Monrealio meras Michaelas Applebaumas
Monrealio meras Michaelas Applebaumas
© Reuters/Scanpix

BBC pranešė, kad M. Applebaumas lapkričio mėnesį tapo laikinuoju Monrealio meru ir žadėjo kovoti su korupcija. Jo pirmtakas Geraldas Tremblay atsistatydino dėl kaltinimų, kad gavo neteisėtą finansinę paramą.

Vasario mėnesį antikorupcinio padalinio pareigūnai atliko kratą Monrealio rajono, kurio meru anksčiau buvo M. Applebaumas, savivaldos būstinėje. M. Applebaumui metami kaltinimai dėl veiklos būnant rajono meru 2006-2011 metais. Pareigūnai detalių neatskleidė, bet sakė, kad kaltinimai susiję su nekilnojamo turto projektais Monrealyje. Pirmadienį taip pat buvo sulaikyti du su M. Applebaumo rajonu ryšių turėję pareigūnai. Pasigirdo raginimai M. Applebaumui atsistatydinti.

Vos prieš mėnesį dėl korupcijos buvo sulaikytas ir netoli Monrealio esančio Lavalio miesto meras. Kaimyninėje Ontarijo provincijoje Toronto miesto meras neigia kaltinimus, kad buvo nufilmuota, kaip jis rūko kreką.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.