aA
Gomelio srities Svetlogorsko rajono teismas nuteisė verslininką iš Rusijos Anatolijų Silivončiką trejus metus kalėti sugriežtinto režimo kolonijoje.
Nuosprendis paskelbtas Svetlogorske pirmadienį.

A. Silivončikas, suimtas 1999 metų liepos 6 dieną, pripažintas kaltu už masinių riaušių organizavimą, priešinimąsi milicijai, piktybišką chuliganizmą ir neteisėtą laisvės atėmimą.

Pernai vasarą A. Silovončikas atvažiavo į Svetlogorsko rajono Nikolajevkos kaimą, iš kurio yra kilęs, drauge su Surguto vaikų sukarintos mokyklos "Erelis" auklėtiniais. 1999 metų liepos 3-čiosios - Baltarusijos nepriklausomybės ir išvadavimo iš vokiečių fašistų eilinių metinių - išvakarėse jie įsirengė stovyklą netoli kaimo ir pradėjo "Žaibo" žaidimą. Apsiginklavę dujiniais automatais "Junior", pneumatiniais šautuvais ir mokomaisiais sprogdinimo paketais, mokyklos auklėtiniai užtvėrė kelius, užėmė kaimo tarybą, suėmė kolūkio vadovą ir jėga suvarė kaimo gyventojus į vietos mokyklos stadioną. Keli žmonės buvo sužeisti, dėl to jie pasiskundė milicijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.