aA
Penktadienio rytą į darbą skubėję vilniečiai Gedimino prospekte išvydo besimėtančius betono luitus. Jie nukrito iš suskilinėjusio 43-o namo balkono.
Vilniaus Gedimino prospekte lijo betono luitais
© DELFI / Tomas Vinickas

Betono luitai ant prospekto grindinio tebegulėjo po 10 val. ryto. Telieka spėlioti, kokios būtų buvę pasekmės, jei betono gabalai būtų pataikę ant praeivių galvų.

DELFI žiniomis, minėto namo kieme vyksta griovimo darai.

Kaip DELFI sakė sostinės savivaldybės atstovas Antonas Nikitinas, daugiabutį namą Gedimino pr. 43 administruoja bendrovė „Naujamiesčio būstas“. Namo administratorius savivaldybei aiškino, kad apie nuo balkono nukritusį betono luitą buvo informuotas naktį. Ryte buvo užsakytas bokštelis ir šiuo metu vykdomi balkonų atkilusių betono gabalų nurinkimo darbai.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija aiškina, kad už balkono nelaikančiųjų konstrukcijų (aptvėrimų, grindų) remonto darbus yra atsakingas balkono naudotojas – buto, kuriam priklauso balkonas, savininkas. Už balkono laikančiųjų konstrukcijų (balkono plokštės) remontą yra atsakingi pastato butų ir kitų patalpų savininkai. „Mokestis už laikančiųjų konstrukcijų remontą paskirstomas visiems namo butų ir kitų patalpų savininkams proporcingai bendrosios nuosavybės daliai“, – aiškina statybos inspekcija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.