aA
Bausmę atlikęs žagintojas iš Lietuvos atvykęs į Jungtinę Karalystę po mėnesio užpuolė moterį.
Emigranto iš Lietuvos išžaginta britė krūpčioja vien išgirdus svetimą kalbą
© A.Stackevič nuotr.

36 m. Gintas Burinskas po 10 metų įkalinimo bausmės už išžaginimą Lietuvoje pernai rugpjūtį išėjo į laisvę. Po trijų mėnesių vyras atvyko į Nortamptoną, praneša northamptonchron.co.uk.

Antrąją Kalėdų dieną Nortamptone jis užpuolė moterį. Vyriškis Nortamptono karališkajame teisme prisipažino kaltas dėl išžaginimo ir sunkaus kūno sužalojimo, jam skirta 10 metų įkalinimo bausmė.

31 m. moteris ėjo gatve, sankryžoje prie jos sustojo vyras su sidro skardine rankoje. Ji išvengė akių kontakto ir norėjo eiti, tačiau vyras puolė ją iš nugaros ir ėmė smaugti.

Prokuroras Jamesas House‘as teigė: „Moteris bandė pabėgti, tačiau jis buvo stipresnis. Ji trenkė jam į tarpukojį, bandė pabėgti, šaukėsi pagalbos, tačiau jos šauksmų niekas neišgirdo“.

G. Burinskas tol smaugė moterį, kol ji neteko sąmonės, tada nusitempė tarp medžių ir krūmų. Atgavusi sąmonę moteris išvydo ji virš savęs. Tada iškrypėlis trenkė jai per veidą ir vėl ėmė smaugti. G. Burinskas grubiai ją išžagino ir apipylė sidru.

Prokuroro teigimu, kai G. Burinskas nusisuko, moteris ėmė bėgti. Jis puolė ją vytis, trenkė per kojas, paskui spyrė į galvą parkritusiai moteriai ir užmynė koja ant pilvo. Bet galiausiai auka paspruko ir įbėgo į netoliese buvusį „Ibis“ viešbutį. Kai moteris ėmė skambinti policijai, užpuolikas pasirodė prie viešbučio durų. Personalas užrakino duris, kad jis neįeitų į vidų.

G. Burinską greitai sulaikė. Moterį nuvežė į Nortamptono ligoninę, po medikų apžiūros paaiškėjo, kad ją ne tik išžagino, bet ir sulaužė žandikaulį.

Nukentėjusioji dabar kenčia depresijos protrūkius, bijo išeiti į gatvę ir baiminasi, išgirdusi kalbant užsienio kalba.

G. Burinskas buvo ne kartą teistas Lietuvoje. 1998 m. už įsilaužimą jį nuteisė trejiems metams kalėjimo, 2002 m. už išžaginimą – 10 metų kalėjimo. 2006 m. jam skyrė dar šešerių metų nelaisvės bausmę už neteisėtą narkotinių medžiagų vartojimą kalėjime.

Galiausiai po 10-ies su puse metų kalėjimo G. Burinską 2012 m rugpjūčio 2 d. išleido į laisvę.

Manoma, kad jis atvyko į Nortamptoną 2012 m. lapkritį aplankyti šeimos nario.

Teisėja Mayo, atsižvelgdama į tai, kad G. Burinskas prisipažino kaltas, sumažino įkalinimo bausmę nuo 12-os iki septynerių metų.

Manoma, kad atlikusį įkalinimo bausmę jį deportuos į Lietuvą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.