aA
Vilniaus apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir sostinės apylinkės teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje galimu dokumento suklastojimu ir piktnaudžiavimu kaltinami buvę Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) darbuotojai Valdas Grendelis ir Rasa Karčiauskaitė.
Valdas Grendelis
Valdas Grendelis
© Stopkadras

Pasak prokurorų, įtariama, kad 2011 m. pavasarį buvo nuslėptas šios tarnybos buvusio Vilniaus valdybos viršininko V. Grendelio padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

Valdas Grendelis
Valdas Grendelis
© Stopkadras

Kaltinamasis, vairuodamas tarnybinį automobilį, viršijo kelyje leistiną greitį, tačiau nuo baudos išsisuko. Tuometinė FNTT Administravimo valdybos viršininkė R. Karačiauskaitė. Kelių policijai atsiuntė tarnybinį raštą, kuriame nurodyta, kad tuo metu V. Grendelis vykdė operatyvinę užduotį.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad kaltinamieji galėjo padaryti nusikalstamas veikas, praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atliko ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Atlikus tarnybinį patikrinimą ir išsiaiškinus, kad R. Karačiauskaitė pateikė melagingą informaciją apie V. Grendelį, ji buvo atleista.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.