aA
Trys nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys lietuviai, kurie, padauginę alkoholio, terorizavo Anglijos Visbičo miesto gyventojus agresyviu elgesiu, deportuoti atgal į tėvynę, skelbia wisbechstandard.co.uk.
Iš Anglijos deportuoti trys girtuokliai chuliganai iš Lietuvos
© A.Stackevič nuotr.

Juris Dragančukas, Liudas Narbutas ir Dainius Genulevičius į Lietuvą buvo išsiųsti policijos pareigūnams įrodžius, kaip trijulė terorizavo Visbičo bendruomenę.

J. Dragančukas, nuolat pažeidinėjęs viešąją tvarką nuo 2008 metų, kai atvyko į Didžiąją Britaniją, įstatymus pažeidė daugiau nei 20 kartų. Jis buvo baustas už alkoholio vartojimą viešoje vietoje, vagystes parduotuvėse, chuliganizmą. Kartą vyras galvą trankė į policijos automobilį ir jį apgadino.

D. Genulevičius buvo sulaikytas 18 kartų – jis vagiliavo parduotuvėse ir įvykdė nemažai su alkoholio vartojimu susijusių prasižengimų Visbičo mieste.

Policijos inspektorė Robin Sisson teigia, jog trečiasis lietuvis – L. Narbutas – deportacijos visai nesitikėjo. Jam lėktuve kompaniją palaikys apsaugos darbuotojai.

„Jam tai buvo šokas, nes jis visai nenori išvažiuoti. Tačiau jo nusikaltimai buvo pernelyg rimti, todėl jis bus deportuotas, į lėktuvą jis bus įsodintas prievarta“, - sakė policijos atstovė.

„Kelis mėnesius mums ramybės nedavė alkoholio vartojimo viešose vietose problema, ji labai paplitusi Visbiče. Kai tenka patruliuoti gatvėse, prie manęs dažnai prieina žmonės, kurie prašo ką nors dėl to daryti. Turiu su tuo sutikti – niekas nenori, kad gatvėse mėtytųsi tušti buteliai ir skardinės, dvoktų šlapimu ar išmatomomis. Pareigūnai labai sunkiai dirba, bandydami perauklėti įstatymų pažeidėjus, kartais jiems pasiseka. Tačiau pasitaiko atvejų, kai tenka griebtis itin griežtų priemonių, tada ir kreipiamės į savo kolegas Jungtinės Karalystės pasienio agentūroje“, - sakė pareigūnė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.