aA
Praėjusią parą Kauno teritorinės muitinės pareigūnai iš pažeidėjų automobilių traukė kontrabandines cigaretes, alkoholinius gėrimus ir nelegaliai gabenamą dyzeliną.
Muitininkams tikrinant automobilį, kontrabandininkas iškvietė policiją
© Muitinės departamento nuotr.

Automobiliais „VW Passat“ ir „Audi 100“ į Kybartų ir Ramoniškių postus atvykę pažeidėjai muitininkams „dainavo tas pačias daineles“: jokių įstatymais numatytų prekių gabenimo apribojimų jie neviršijantys, o krepšiuose – tik du pakeliai cigarečių ir leidžiami kiekiai alkoholio. Tačiau jau detalaus patikrinimo metu, kai kontrabandinės cigaretės pradėdavo kristi iš atsarginių ratų padangų, mašinų durelių, dujų balionų, ar automobilio sėdynių konstrukcijų, saldžiabalsiai pažeidėjai greit nutildavo ir prisipažindavo melavę pareigūnams.

Ankstų sausio 17-osios rytą į Ramoniškių muitinės postą atvykęs Lietuvos pilietis pareigūnams deklaravo, kad veža 20 vnt. cigarečių ir pusę litro degtinės. Todėl įvažiavimui į Lietuvą pasirinko žaliąjį kanalą ir vylėsi greit prasmukti pro muitininkus. Pareigūnams vyriškio automobilis pasirodė įtartinas ir buvo nuspręsta mašiną patikrinti detaliai. Čia pažeidėjo nervai neišlaikė įtampos, praneša Muitinės departamentas.

Vyriškis ėmėsi psichologinio spaudimo pareigūnams, kalbėjo paduosiantis muitininkus į teismą, net iškvietė policijos pareigūnus dėl neva neteisėtų pareigūnų veiksmų tikrinant automobilį, konfliktavo su pasieniečiais, kurie surašė piliečiui protokolus dėl filmavimo poste ir teisėtų reikalavimų nevykdymo.

Muitinės pareigūnų įtarimų įrodymų ilgai laukti nereikėjo – nuėmę galinių sėdynių apmušalus, pareigūnai aptiko specialiai įrengtą slėptuvę, prikimštą nelegaliai gabenamų cigarečių. Pažeidėjui teko nusiraminti ir pripažinti pažeidus įstatymą.

Iš viso per praėjusią parą Kauno TM muitininkai sulaikė beveik 50 tūkst. vienetų nelegaliai gabentų rūkalų. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o nelegalios prekės ir automobiliai, kuriais buvo gabenama kontrabanda, sulaikyti.