aA
Pakistano Aukščiausiojo Teismo pirmininkas antradienį nurodė areštuoti premjerą dėl įtariamos korupcijos vykdant energetikos projektus ir šis žingsnis gali dar labiau padidinti politinę suirutę šalyje.
Raja Pervezas Ashrafas
Raja Pervezas Ashrafas
© AP/Scanpix

"Aukščiausiojo Teismo pirmininkas nurodė, kad visi suinteresuotieji, nepriklausomai nuo jų rango, (tie), kurie buvo apkaltinti šioje byloje, būtų areštuoti, o jeigu kas nors išvyktų iš šalies, tuomet NAB (kovos su korupcija Nacionalinės atskaitomybės biuro) pirmininkas būtų laikomas atsakingu drauge su savo tyrėjų komanda", - AFP sakė advokatas Aamiras Abbasas.

"Tarp tų 16 (asmenų) yra Raja Ashrafas", - sakė advokatas, paminėdamas premjerą Rają Pervezą Ashrafą.

Pakistano vyriausybė nėra informuota apie jokį arešto orderį premjerui

Pakistano vyriausybė antradienį sakė, kad jai dar nebuvo raštu pranešta apie jokį Aukščiausiojo Teismo arešto orderį premjerui Rajai Pervezui Ashrafui ryšium su įtarimais korupcija.

Informacijos ministras sakė, kad vyriausybė palauks oficialaus pranešimo ir tik paskui spręs, kaip reaguoti, bet atkreipė dėmesį į "laiko pasirinkimą" - kai tūkstančiai dvasininko populisto vadovaujamų protestuotojų reikalauja nedelsiant paleisti parlamentą.

"Kol kas raštu nieko negavome iš Aukščiausiojo Teismo. Vyriausybė, Teisingumo ministerija ir premjeras negavo jokio orderio iš Aukščiausiojo Teismo", - privačiai televizijai "Geo" sakė Qamaras Zamanas Kaira.

"Reiktų atkreipti dėmesį į šio sprendimo laiko pasirinkimą. Kaip man buvo pasakyta, premjero vardas Aukščiausiojo Teismo orderyje neminimas, buvo sukeltas triukšmas", - sakė jis.

Pakistano opozicijos aktyvistas Imranas Khanas ragina prezidentą atsistatydinti

Pakistano opozicijos atstovas Imranas Khanas antradienį paragino prezidentą Asifą Ali Zardari nedelsiant atsistatydinti ir leisti surengti laisvus bei teisingus rinkimus.

Gerai žinoma buvusi kriketo žvaigždė I.Khanas, kuris buvo 1992 metais pasaulio čempionų taurę iškovojusios Pakistano komandos kapitonas, parlamentaro mandato neturi, tačiau aktyviai dalyvauja reformomis pagrįstos politinės programos kūrime prieš gegužės viduryje numatytus rinkimus.

"Prezidentas Asifas Ali Zardari turėtų nedelsiant atsistatydinti. Jis negali rengti laisvų ir teisingų rinkimų, nes užima du postus", - rytiniame Lahoro mieste per spaudos konferenciją sakė I.Khanas.

Šis raginimas nuskambėjo po to, kai Aukščiausiasis Teismas nurodė suimti korupcija įtariamą ministrą pirmininką ir kai 25 tūkst. žmonių susirinko į didžiausią politinį protestą Islamabade per visą A.A.Zadari vadovavimo laikotarpį.

"Vyriausybė turi nedelsiant skelbti naujus rinkimus ir taip pat nurodyti jų datą, - sakė I.Khanas. - Be laisvų ir teisingų rinkimų permainos yra neįmanomos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.