aA
Gyvenimas užsienyje nėra rožėmis klotas ir latviams, gyvenantiems užsienio valstybėse, gana dažnai prireikia psichologo konsultacijų, ketvirtadienį televizijai sakė užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.
Lėktuvas
© DELFI / Tomas Vinickas

"Ne savo šalyje gyvenantiems Latvijos žmonėms dažnai prireikia psichologo konsultacijų. Deja, mūsų konsulinė tarnyba turi spręsti nemažai savižudybės atvejų, kai žmonės nesusidoroja su įtampa", - sakė jis per komercinės televizijos LNT ryto naujienų laidą.

"Bendrai gyvenimas užsienyje galbūt nėra toks paprastas ir geras, kaip gali atrodyti", - pridūrė E.Rinkevičius.

Pasak ministro, svarbu palaikyti kontaktus su užsienyje gyvenančiais latviais, kad jie galėtų ateiti į savo ambasadą ir gauti informaciją apie jiems prieinamą pagalbą nepaisant šiuo metu ribotų ambasadų galimybių.

Šiemet Latvija taip pat suteikė finansinę pagalbą maždaug 30-čiai žmonių, kurie turistaudami prarado visus savo pinigus ar išvyko ieškoti darbo ir jo nerado. Jiems buvo padėta sugrįžti į Latviją. E.Rinkevičius nurodė, kad taip pat sulaukiama pasiteiravimų iš latvių, norinčių grįžti gyventi atgal į Latviją.

Atsižvelgdama į didelį užsienin išvykusių žmonių skaičių, Latvija dabar svarsto, kaip juos sugrąžinti į tėvynę. Parengtas specialus reemigracijos planas ir sudarytas sąrašas priemonių, kurios turėtų paskatinti užsienyje gyvenančius latvius grįžti į Latviją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.