aA
Populiarus lenkų dienraštis "Rzeczpospolita"giria Lietuvos kelius ir vairuotojų mandagumą.
Straipsnelyje "Saugi Lietuva", kuris išspausdintas laikraščio priede "Mano kelionės", rašoma, kad "žmogų, kuris pirmą kartą apsilanko Lietuvoje, jau nuo pasienio stebina kelių gerumas".

"Rzeczpospolita" pastebi, kad "apsilankius Kaune, nustebina mandagūs vairuotojai, kurie ne tik užleidžia kelią, bet ir nenervina mašinomis atvykusių svetimšalių įkyriais signalais, mielai leidžia apsisukti paklydus".

"Pravažiavome 1500 kilometrų Lietuvos keliais ir keleliais. Stebėjomės vis labiau ir labiau. Pirmiausiai tuo, jog keliai yra labai geri, ryškiai paženklinti. Keliai buvo lygūs kaip stalas, o pakelių ženklai net tik autostradoje, bet ir nuošalyje buvo tokie aiškūs ir matomi, kad neleido paklysti", rašo straipsnio autoriai.

Pasak jų, netikėtumu buvo ir tai, jog "vairuotojai laikosi greičio apribojimų", tikriausiai bijodami "budinčių kelių policininkų".

"Saugiai jautėmės Lietuvoje ne tik būdami vairuotojais, bet ir kaip turistai bei pėstieji. Turime prisipažinti, jog žymiai saugiau negu Varšuvoje", baigia straipsnį "Rzeczpospolita".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.