aA
Maždaug 5 tūkstančiams žmonių, kurie buvo apgyvendinti sporto salėse bei slėptuvėse, buvo leista trumpam sugrįžti į namus, o autobusai vežiojo nuvargusius šeimas atsigauti prie karštų vandens versmių.

Seisminis aktyvumas vietovėje aplink ugnikalnį šiaurinėje Hokaido saloje sekmadienį kiek nurimo. Meteorologijos agentūros teigimu, devintą valandą ryto vietos laiku buvo užregistruoti 26 požeminiai smūgiai, prieš tai per tris paras vietovę sudrebino 2433 nestiprūs požeminiai smūgiai - juos galima buvo užfiksuoti tik seismine įranga.

Pirmą kartą ugnikalnis išsiveržė penktadienį, o antrasis didesnis išsiveržimas užfiksuotas šeštadienį paryčiui. Kalno šlaituose iš naujai susidariusių plyšių kilo pelenų, garų ir uolienų stulpai.

Maždaug 3300 karių, pasitelkę sraigtasparnius, šarvuočius bei kitą gelbėjimo įrangą, yra pasirengę blogiausiam ugnikalnio išsiveržimo scenarijui, tačiau kol kas jiems tenka tiekti evakuotiems gyventojams maistą, vandenį bei antklodes.

Pranešimų apie sužeistuosius nėra, o vietos žiniasklaida negaili pagyrimų vyriausybei, kuri sugebėjo operatyviai ir ryžtingai imtis atsargumo priemonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.