aA
1,23 mln. peržiūrų „Youtube“ – vos per savaitę. Daugelis Lietuvos įžymybių apie tokį populiarumą gali tik pasvajoti. O Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas tai pasiekė. Pakako internautams parodyti vieną vaizdo siužetą iš pratybų, kuriose bataliono karys su sunkiasvoriu kūju niekaip nepajėgia išlaužti durų.
Niekaip durų išlaužti nepajėgiantis Lietuvos karys tapo interneto hitu
© youtube.com

Trumpą siužetą iš pratybų „Youtube“ patalpino pats Algirdo batalionas. Jame Lietuvos karys sunkiai talžo duris kūju, o du jo kolegos nekantriai laukia galimybės įsiveržti į patalpą. Laukia. Ir dar laukia. Ir dar. Dešimtys smūgių kūju – ir jokio rezultato. Tuomet ne itin sėkmingą šturmą paspartina kitas Algirdo bataliono karys, kūjui nepasidavusias duris įveikiantis vienu kojos spyriu.

Šį siužetą, internautų teismui pateiktą tik rugpjūčio 20 d., jau peržiūrėjo daugiau kaip 1,23 mln. „Youtube“ vartotojų, jis pasklido ir po socialinius tinklus bei įvairiausius pokštų portalus.

Bataliono vadas: gal kariai pajuokavo

Algirdo bataliono vadas, majoras Ričardas Dumbliauskas DELFI patvirtino, kad alinanti ir bevaisė kario kova su durimis – autentiški kadrai iš jo vadovaujamo bataliono pratybų.

„Jie turėjo pratybas, gal 2008 m., Danijoje, Oksbolyje. Čia seniai“, - sakė R. Dumbliauskas, pridurdamas, kad durys vis dėlto buvo atidarytos.

Tokio populiarumo internete Algirdo bataliono vadas prisipažino nesitikėjęs.

„Mačiau, paplito. Ir rusai žiūrėjo, ir amerikiečiai. Nesitikėjome“, - teigė kariškis.

Paklaustas, ar nebijo barimo iš Krašto apsaugos ministerijos už tai, kad lietuvių kariai tapo internetiniu pokštu, R. Dumbliauskas teigė nemanantis, kad taip iš kariuomenės padaryta pajuokos objektas. Esą galbūt jo bataliono kariai sąmoningai suvaidino nevykusį patalpos šturmą.

„Man atrodo, kad ten suvaidino kareivukai, ir viskas. Pasiaiškinti reikia. Bet panašu“, - reziumavo R. Dumbliauskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.