aA
Tai jis pareiškė sekmadienį žurnalistams Tėvynės sąjungos konferencijos pertraukoje. Popietę įvykęs antrasis konferencijos posėdis buvo uždaras. Jame konservatoriai aptarė rinkimų kampanijos strategiją ir taktiką.

"Į galimybes (konservatoriams) laimėti žiūriu labai normaliai, ne pagal reitingus, o pagal nuveiktus darbus", žurnalistams sakė V. Landsbergis. Anot jo, "tai, kas gero padaryta, yra pagrindas, kad žmonės pasitikėtų".

Kreipdamasis į Tėvynės sąjungos konferencijos delegatus, V. Landsbergis teigė, kad esama savivaldos "vėluojančių reformų", kurias tenka vykdyti "ne pačioje palankiausioje aplinkoje". V. Landsbergis teigė, kad savivaldos rinkimuose "pravartu priminti" Lietuvos vakarietiškus siekius, kurie yra "vienintelė atsvara traukai į Minsko pelkes ir Rusijos katastrofą".

Per 1997 metų savivaldybių rinkimus konservatoriai buvo pirmi, gavę 33,22 proc. balsų ir visoje Lietuvoje laimėję 493 mandatus. Antra buvo LDDP, gavusi 14,29 balsų ir laimėjusi 212 mandatų. Dabar konservatoriai kontroliuoja 25 Lietuvos savivaldybes.

Kalboje konferencijos delegatams V. Landsbergis, nevengdamas jam būdingos išraiškingos retorikos, sukritikavo konservatorių politinius oponentus ir vidinę opoziciją.

Jis ironizavo dėl dabar visuomenėje aukščiausius populiarumo retingus turinčių Rolando Pakso "naujųjų liberalų, apie kuriuos nieko nežino net patys liberalai".

Jis taip pat kritikavo "susipainiojusius savo ryšiuose Tėvynės sąjungos narius", "skaidruolius" ir "burbėtojus, kurie nepatenkinti tuo, ką patys padarė".

TS(LK) konferencijoje nedalyvavo ekspremjeras Gediminas Vagnorius ir dauguma jo idėjinių šalininkų - parlamentarų.

Žurnalistams V. Landsbergis teigė nematąs "reiškinių, kad partija skilinėtų".

"Yra žmonių nepatenkintų. Jie buvo aukštai, dabar jie ne taip matomi. Jie patys iš ten pasitraukė", sakė V. Landsbergis.

Vienas konservatorių lyderių premjeras Andrius Kubilius žurnalistams taip pat kategoriškai neigė konservatorių skilimo galimybę, tvirtindamas, kad partijos neištiks socialdemokratų likimas.

Anot premjero, "istoriškai susiklostė, kad bendruomenė nerūpi nei liberalams, nei socialliberalams, nei buvusiems komunistams".

"Ne atomizuota liberalių individų mina, ne socialistiškai sulyginta klasinė visuomenė, o gyva, pulsuojanti gyvybingų ir energingų bendruomenių visuma yra tikra pilietinė visuomenė, kurioje nei V. Šustausko populizmas, ne M. Murzos bandymai mėgdžioti fiurerius neturi perspektyvos", sakė A. Kubilius.

Konservatoriai ketina dalyvauti rinkimuose visose 60-yje Lietuvos savivaldybių. Savivaldos rinkimai įvyks kovo 19 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.