aA
“Sega”, šiuo metu esanti trečioje video žaidimų gamintojos pozicijoje, pranešė žadanti sumažinti “Dreamcast” sistemos kainą net 25 procentais iki 150 JAV dolerių (600 litų), kol “Sony” dar nespėjo JAV pristatyti savo “PlayStation2” sistemos.
Praėjus beveik metams po žaidimų kompiuterio pristatymo JAV, kaina buvo sumažinta nuo 200 JAV dolerių ir taip “Sega” tikisi dar atgaivinti tragiškai sumažėjusią prekybą. “Sega” JAV jau yra pardavusi 2,1 mln. vienetų ir tikisi parduoti dar 2,9 mln. iki kovo 31 dienos, teigia kompanijos JAV padalinio prezidentas Peteris Moor’as.

“Sega” pradeda mažinti kainas dar likus dviem mėnesiams iki kol “Sony” pristatys labai laukiamą “PlayStation2”, kainuosiančią 300 JAV dolerių (1200 litų).

“Dreamcast” žaidimų kompiuterio populiarumas krito iš karto po atostogų sezono, kuomet jų buvo parduota daug daugiau nei tikėtasi.

Kainos mažinimo priežasties negalima paaiškinti, nes jau ir taip buvo daromos didelės nuolaidos, be to buvo įkurta “Sega” speciali interneto svetainė – “SegaNet”, kur žmonės gali prisijungti su modemą turinčiu “Dreamcast” ir žaisti žaidimus internete.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.