aA
Šiaulių Dubijos pagrindinėje mokykloje vakar per Paskutinio skambučio šventę ne vienas braukė ašarą. Buvo dėl ko. Paskutinis skambutis padėjo tašką 46 metų mokyklos istorijoje. Rugsėjį ant mokyklos durų kabos spyna. Mokykla prijungiama prie Salduvės progimnazijos, praneša „Šiaulių kraštas“.
Šiaulių Dubijos vidurinėje paskutinis skambutis nuskambėjo ir mokyklai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Darbas Salduvės progimnazijoje pasiūlytas 16 Dubijos mokyklos mokytojų, viena mokytoja išeina į "Juventos" progimnaziją, likusieji 23 mokytojai neteks darbo ir gaus išeitines kompensacijas.

"Mano darbo stažas - 20 metų. Dubijos mokykloje dirbau visu krūviu, o Salduvės progimnazijoje pasiūlė tik šešias savaitines darbo valandas. Nusprendžiau tokio pasiūlymo atsisakyti ir imti išeitinę kompensaciją", - neslėpė viena mokytoja.

21 metus mokyklos vadove dirbusi D. Bagdonaitė per Paskutinio skambučio šventę stengėsi kalbėti kuo mažiau, kad nepravirktų. Dubijos mokykla yra pirmoji ir vienintelė D. Bagdonaitės darbovietė, į kurią atvyko prieš 25 metus, gavusi paskyrimą. Paskutinio skambučio šventė buvo paskutinė

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.