aA
Demonstrantai Prancūzijos Kalė uostamiestyje blokavo įėjimą į Lamanšo tunelio keleivių stotį, ketvirtadienį pareiškė šį tunelį eksploatuojanti bendrovė "Eurotunnel".
Apie Kalė krovinių stoties blokadą pranešimų negauta. Tačiau sunkvežimiai jau vėluoja tris-keturias valandas, nes dėl didelio jų skaičiaus tenka ilgai laukti galimybės įvažiuoti į tunelį .

"Dabar demonstrantai blokuoja įvažiavimą į Prancūzijos keleivių stotį. Mes svarstome galimybę kreiptis į teismą", pareiškė "Eurotunnel" atstovė spaudai. Tačiau, pasak jos, gali praeiti kelios valandos, kol įsigalios teismo įsakymas dėl veiksmų prieš demonstrantus.

Prancūzų žvejai, protestuojantys dėl aukštų kuro kainų, blokavo beveik visus Prancūzijos Lamanšo sąsiaurio bei Viduržemio jūros pakrantė uostus. Dėl to sustojo laivų ir keltų eismas į Didžiąją Britaniją ir Korsikos salą.

Prancūzijos profsąjungų atstovai pareiškė, kad blokados tęsis visą ketvirtadienį. Šią dieną Paryžiuje rengiama protesto demonstracija, siekiant, kad neapmokestinta kuro kaina žvejams būtų sumažinta nuo 2,1 iki 1,2 franko (maždaug 0,7 lito) už litrą.

Prancūzijos žemės ūkio ir žvejybos ministras Jeanas Glavany (Žanas Glavani) sutiko ketvirtadienį susitikti su žvejais.

Didelė ūkininkų profsąjunga FNSEA ragino savo narius prisijungti prie protesto demonstracijų. Kelių vežėjai ketvirtadienį taip pat ketino aptarti galimas protesto akcijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.