aA
Nuo penktadienio brangsta Vilniaus visuomeninio transporto vardiniai mėnesiniai bilietai.
Naujoms vardinių mėnesinių bilietų kainoms Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė šių metų liepos mėnesį.

Nuo rugsėjo 1-osios vardiniai mėnesiniai bilietai važiuoti troleibusu bei autobusu darbo ir poilsio dienomis kainuos po 35 litus, o bilietas važiuoti troleibusu ir autobusu - 50 litų.

Mėnesiniai bilietai važiuoti autobusu bei troleibusu tik darbo dienomis kainuos po 28 litus, bilietas važiuoti autobusu ir troleibusu - 40 litų.

Nuo naujųjų mokslo metų pradžios studentai ir moksleiviai už vardinius mėnesinius bilietus važiuoti autobusu bei troleibusu mokės po 7 litus, už bilietą važiuoti troleibusu ir autobusu - 10 litų.

Pensininkams, II grupės invalidams, pasipriešinimo 1940-1990 metų okupacijos dalyviams - kariams savanoriams, jaunesniems nei 70 metų, ir laisvės kovų dalyviams, nuo 1939-1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims - politiniams kaliniams ir tremtiniams, bei buvusiems getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniams, nepriklausomybės gynėjams, tapusiems invalidais dėl 1991 metų sausio 11-13 dienos ir po to vykdytos SSRS agresijos, žuvusiųjų nepriklausomybės gynėjų šeimų nariams, nukentėjusiems nuo 1991 metų sausio 11-13 dienos ir po to vykdytos SSRS agresijos vardiniai mėnesiniai bilietai važiuoti autobusu bei troleibusu kainuos po 17 litų 50 centų, o važiuoti troleibusu ir autobusu - 25 litus.

Vaikams invalidams, I grupės invalidams, į Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą sąrašą įrašytomis ligomis sergantiems asmenims, kuriems gydyti nuolat reikalinga hemodializė bei juos lydintiems asmenims, pasipriešinimo 1940 - 1990 metų okupacijų dalyviams - kariams savanoriams, sulaukusiems 70 metų ir vyresniems bilietai važiuoti autobusu bei troleibusu kainuos po 7 litus, o važiuoti troleibusu ir autobusu - 10 litų.

Nuo rugpjūčio mėnesio yra pasikeitusios ir vienkartinių bilietų kainos. Dabar vienkartinis bilietas spaudos kioskuose kainuoja 80 centrų, o troleibusuose ir autobusuose - 1 litą.