aA
40 procentų JAV koledžų ir universitetų uždraudė muzikinių įrašų prekybos programą “Napster”. Dabar naršant internetą per aukštųjų mokyklų kompiuterius nebebus galima prisijungti prie šios programos, skelbiama technologijų rinkos tyrimų kompanijos “Gartner Group” ataskaitoje.
Kadangi studentai grįžta po vasaros atostogų, koledžų administratoriai susiduria su teisės ir etikos problemomis dėl ginčytinos “Napster” programos. “Napster” byla vėl bus nagrinėjama spalio 2-6 dienomis, kur trijų teisėjų taryba iš išklausys Amerikos įrašų pramonės asociacijos kaltinimus dėl autorinių teisių pažeidimo.

Studentai, turintys galimybę prisijungti prie interneto iš savo kambarių, seniai kelia galvos skausmą interneto administratoriams - kai kuriuos tai paskatino uždrausti šią programą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.