aA
JAV Misūrio valstijoje trečiadienį nubaustas mirtimi nusikaltėlis, nužudęs moterį ir du jos sūnus. Žudikui suleista mirtina injekcija. 1992 metais, per apiplėšimą, jis nužudė šiuos žmones, kad nebūtų atpažintas.
Pasak kaltintojų, nusikaltimas buvo įvykdytas ankstyvą vasaros rytą. Gary Lee Rollas (Garis Li Rolas) ir du jo bendrininkai įsiveržė į namą Pietryčių Misūrio valstijoje. 47 metų Sherry Scheper (Šeri Šeper) buvo negyvai užmušta pistoletu. Jos 17-metis sūnus buvo nušautas, o kitas 22 metų sūnus - nudurtas. Nusikaltėliai pagrobė 12 maišelių marihuanos ir 214 dolerių grynais.

47 metų G. Rollas šiemet yra jau trečiasis kalinys, nubaustas mirtimi Misūrio valstijoje. Nuo 1989 metų, kai čia vėl buvo įteisinta mirties bausmė, ji įvykdyta 44-ą kartą.

Antradienį, vėlai vakare, valstijos gubernatorius Melas Carnahanas (Melas Karnahanas) atsisakė patenkinti nuteistojo malonės prašymą.

1976 metais JAV Aukščiausiasis teismas vėl įteisino mirties bausmę. Nuo tada Amerikoje mirtimi nubausti 662 žmonės. Vien šiais metais įvykdytos 64 mirties bausmės. Bausti mirtimi leidžiama 38-ose JAV valstijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.