aA
Vatikaną galima vadinti ne tik šventuoju miestu, bet ir viena iš nedaugelio pasaulio vietų, kur apsimoka daryti žemiškus nusikaltimus. Remiantis šeštadienį paskelbtais duomenimis, pranešama, kad 90 proc. Vatikano mieste-valstybėje įvykdytų nusikaltimų taip ir nesulaukia atpildo. Beveik visi čia padaryti nusižengimai yra smulkios vagystės ir vandalizmo atvejai.
Minia šv. Petro aikštėje,Vatikanas
Minia šv. Petro aikštėje,Vatikanas
© EPA-ELTA
Daugiausia nusikaltimų įvykdoma Šv. Petro bazilikoje, Šv. Petro aikštėje ir Vatikano muziejuose, kur nuolat gausu turistų.

90 proc. nusikaltėlių niekada nebūna išaiškinti ar surasti, šeštadienį surengtoje naujųjų teisinių metų atidarymo ceremonijoje sakė Vatikano miesto-valstybės teisingumo ministras Nicola Picardi.

0,44 kvadratinio kilometro ploto mieste-valstybėje, kurią iš visų pusių supa Romos miestas, kasmet apsilanko apie 18 mln. piligrimų ir turistų. Dauguma nusikaltėlių tokioje minioje tiesiog išnyksta.

Didžiajai daliai tų, kurie sučiumpami nusikaltimo vietoje, kaltinimai nepateikiami, nes užsienio piliečių atžvilgiu taikomos biurokratinės procedūros yra be galo painios.

Kadangi Vatikano miestas turi mažiausiai gyventojų pasaulyje - apytikriai pusę tūkstančio - ir sulaukia šitokios gausybės svečių, jam tenkantis nusikaltimų skaičius vienam asmeniui (106 atvejai), ko gero, yra didžiausias planetoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.