aA
Pasak naftos sektoriaus pareigūnų, šeštadienį Šiaurės Irake diversantai susprogdino vietos naftotiekį ir dujotiekį. Irakui taip pat nepavyksta atnaujinti naftos eksporto į Turkiją, kurį sutrikdė ankstesnis išpuolis.
Irake dega naftotiekis
Irake dega naftotiekis
© EPA-ELTA
Apie 70 kilometrų į pietvakarius nuo Kirkuko nugriaudėjęs sprogimas sunaikino dalį vamzdyno, kuriuo nafta iš šiaurinių telkinių yra tiekiama į Baidžio perdirbimo įmonę. Per sprogimą buvo sunaikinti du apsaugos postai, kuriuose dirba vietiniai gyventojai, ir sužeistas vienas apsaugos darbuotojas.

Diversantai taip pat susprogdino dujotiekį netoli Baidžio. Šiuo dujotiekiu tiekiamos dujos Baidžio elektrinei. Pareigūnų teigimu, per sprogimą apdegė vienas civilis.

Išpuoliai prieš naftos sektoriaus objektus Šiaurės Irake suaktyvėjo po to, kai pernai lapkritį JAV pajėgos surengė puolimą prieš sukilėlių bastioną - Faludžą. Ne kartą pultas ir 500 tūkst. barelių per dieną galintis transportuoti naftotiekis į Turkijos uostą Džeichaną. Naftos tiekimas šiuo naftotiekiu beveik sustojo po gruodžio 18 dienos sprogimo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.