aA
JAV vyriausybė laikinai nutraukė asmens dokumentų neturinčių imigrantų deportaciją į Šri Lanką ir Maldyvus, ir tikriausiai padidins paramą migrantams iš kitų šalių, kurias praėjusį mėnesį stipriai nuniokojo žemės drebėjimas ir cunamiai, pranešė JAV pareigūnas.
Indas vaikšto tarp griuvėsių
Indas vaikšto tarp griuvėsių
© AFP/Scanpix
JAV imigracijos ir muitinės priežiūros biuras vėlyvą penktadienio vakarą paskelbė iki balandžio 7 dienos laikinai nutraukiantis deportacijas į Šri Lanką ir Maldyvus ir sakė, kad nekriminaliniai migrantai iš kitų nelaimės paliestų valstybių galės kreiptis dėl leidimo pasilikti šalyje.

Dar viena imigrantų reikalais besirūpinanti agentūra pranešė, kad Vašingtonas svarsto galimybę suteikti "Laikinai ginamojo statusą" dokumentų neturintiems migrantams iš cunamio nusiaubtų šalių.

Pagal šią programą kvalifikuoti minėtų šalių piliečiai galės prašyti leidimo dirbti ir pasilikti Jungtinėse Valstijose 18 mėnesių. Šis laikotarpis krizę išgyvenančioms šalims paprastai yra pratęsiamas.

"Laikinai ginamojo statusas" gali būti neribotai atnaujintas, tačiau nesuteikia jo gavėjui galimybės prašyti nuolatinės gyvenamosios vietos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.