aA
JAV vadovaujamos tarptautinės pajėgos sulaikė Irako musulmonų kovotojų tinklo, kuriam vadovauja su "al Qaeda" ryšius palaikantis Abu Musabas al-Zarkawi, vieną pagrindinių vadų, šeštadienį pranešė JAV kariškiai.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Pranešime sakoma, kad suimtas vyriškis yra Abdul Azizas Sadunas Ahmedas Hamdunis, kitaip dar vadinamas Abu Ahmedu, kuriam buvo siunčiami įsakymai dėl "teroristinių operacijų" šiauriniame Mosulo mieste.

Pasak pranešimo, jis buvo vyriausiojo Mosulo kovotojų vado Abu Talhos pavaduotojas.

Pranešime taip pat sakoma, kad Abu Ahmedas prisipažino gaudavęs pinigus ir ginklus iš Abu Talhos ir koordinavęs bei vadovavęs teroristų išpuoliams Mosule. A.S.A.Hamdunis buvo sulaikytas gruodžio 22 dieną.

"Abu Ahmedo sulaikymas ir kiek vėliau sekęs Abu Marwano sulaikymas gruodžio 23 dieną rodo, kad mes darome didelę pažangą naikinant Abu Talhos vadovaujamą teroristų tinklą Mosule", - pranešime sakė tarptautinių Irako pajėgų atstovas spaudai JAV brigados generolas Erwinas Lesselis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.