aA
Europos Komisija siūlo patvirtinti vizų informacijos sistemą (VIS) ir duomenų apie trumpalaikes vizas keitimosi tarp valstybių narių tvarką, kuri padidins saugumą ir supaprastins kelionių po Europą tvarką.
Oro uostas, keleviai, išvykimas
© Corbis/Scanpix
Vizų informacijos sistema užtikrins keitimąsi vizų informacija tarp valstybių narių ir parems bendrą vizų politiką. Be to, ši sistema palengvins patikras vykstant į kaimynines ES valstybes ir pačioje Sąjungoje.

Vizų informacijos sistemą sudarys centrinė Europos duomenų bazė, sujungta su nacionalinėmis sistemomis, kurios leis konsulatams ir kitoms kompetentingoms valstybių narių institucijoms suvesti į sistemą ir ieškoti joje duomenų apie paraiškas vizai gauti ir priimtus atitinkamus sprendimus.

Už teisingumą, laisvę ir saugumą atsakingas komisaras Franco Frattini pažymėjo, kad "VIS turi du pagrindinius tikslus: sustiprinti valstybių narių vidaus saugumą ir kovoti su neteisėta imigracija, palaikant bendrąją visų politiką, ir tikrinti vizų pareiškėjus, taip lengvinant keliones Šengeno zonoje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.