aA
Britų policija kaltina Šiaurės Airijos pogrindinę organizaciją IRA įvykdžius milijoninį pinigų plėšimą Belfaste. Krizių provincijos policijos vadas Hugh Orde penktadienį sakė, kad "tai rodo" visi ligšioliniai tyrimai.
Banko saugykla, pinigai, doleriai
Banko saugykla, pinigai, doleriai
© Corbis/Scanpix
Jei spėjimas pasitvirtintų, tai būtų skaudus smūgis ir taip stringančiam Šiaurės Airijos taikos procesui.

Per iki šiol didžiausią grynųjų pinigų vagystę D. Britanijos istorijoje nusikaltėliai gruodžio 20-ąją pavogė 31 milijoną eurų. Iki šiol nei suimti įtariamieji, nei rastas jų grobis.

Nukentėjęs bankas "Northern Bank" Belfaste nori išimti iš apyvartos savus visus cirkuliuojančius 10, 20, 50 ir 100 svarų banknotus, kurių bendra vertė - 300 milijonų svarų, ir išleisti naujus, specialiai pažymėtus pinigus. Taip būtų sutrukdyta plėšikams išleisti savo laimikį.

IRA prieš tai neigė bet kokį ryšį su plėšimu, kurio metu įkaitais buvo paimti banko tarnautojai ir jų šeimų nariai. IRA politinio sparno "Sinn Fein" atstovas sakė, kad kaltinimai pakenks taikos procesui Šiaurės Airijoje.

Gruodį žlugo naujos derybos dėl ilgalaikės taikos Šiaurės Airijoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.