aA
Vienas Rusijos teisininkas pareiškė pretenzijas į viso pasaulio debesis. Vladimiras Osipovas remiasi tuo pačiu įstatymu, kuris vienam amerikiečiui leido pasisavinti Mėnulį.

Laukas, debesys, audra, elektros stulpas
© ELTA
Jis tikisi, kad vėliau debesis išparduos aplinkosaugininkams, kurie galės imtis teisinių veiksmų prieš vyriausybes, kurios leidžia teršti šias vandens lašelių sankaupas. "Nukentėjusių debesų savininkai iš teršėjų galės reikalauti atlyginti žalą", - pažymėjo V.Osipovas.

1980 metais amerikietis Dennisas Hope`as pareiškė nuosavybės teises į Mėnulį. Jis nusiuntė laiškus Jungtinėms Tautoms, Jungtinių Valstijų ir tuometinės Sovietų sąjungos vadovybėms, reikalaudamas pripažinti jį oficialiu Mėnulio ir kitų Saulės sistemos planetų bei palydovų savininku. Jis netgi paliko joms galimybę paprieštarauti. Tačiau kaip beprotiškai tai beskambėtų, D.Hope`as iš minėtų valstybių nesulaukė nė žodelio. Nuo to karto amerikietis pradėjo Mėnulyje pardavinėti sklypus, kuriuos įsigijo daugiau kaip du milijonai žmonių.

"Laukinių Vakarų užkariautojai naudojosi tuo pačiu principu, kai jie pasiskelbė esą šių žemių savininkai", - nurodė 48 metų teisininkas, gyvenantis Rusijos Krasnodaro krašto Jeisko mieste. "Daugeliui žmonių turbūt nesuvokiama, kaip galima privatizuoti debesis, tačiau esu tikras, kad sulauksiu palaikymo ir Rusijoje, ir tarptautinėje bendruomenėje".

Pretenzijos į viso pasaulio debesis buvo pareikštos 150-yje valstybių, pranešė Rusijos žiniasklaida.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.