aA
Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriuje vakar įvyko parengiamasis posėdis, kuriame kaip ieškovas dalyvauja žemės aferomis pagarsėjęs Vikontas Jasevičius. Jis reikalauja perkelti jam pirkėjo teises ir pareigas į sklypo dalį, esančią Vilniaus Algirdo gatvėje, iš UAB "Statybos linija".
8 arų sklypo, esančio Vilniaus centre, šalia didelio prekybos centro, vertė siekia pusantro milijono litų.

"Statybos linijos" atstovas LŽ vakar pasakojo, kad sklypo dalį bendrovė dar 2003 metais įsigijo iš dviejų bendraturčių, su kuriais tą žemę kartu valdė ir sugyventiniai Jasevičius bei Jolanta Butėnaitė. 8 arų sklypas bendra nuosavybe priklausė 4 asmenims.

Jasevičius ieškinyje tikina, kad sklypo bendrasavininkai savo dalį bendrovei pardavė be jo žinios. Neva jis turėjo pirmumo teisę į jį, tačiau negalėjo ja pasinaudoti.

Bendradarbiauti su Jasevičiumi ir Butėnaite "Statybos linijai" rekomendavo vienas iš pramoninės finansinės grupės "Status" savininkų Vladas Bieliauskas.

Po tokių rekomendacijų nekilnojamojo turto verslu užsiimanti bendrovė sudarė su sugyventiniais jungtinės veiklos sutartį ir iš dviejų jų bendraturčių už daugiau nei 700 tūkts. litų įsigijo pusę sklypo Algirdo gatvėje (4 arus).

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"