aA
"Al Qaeda" sąjungininko Abu Musabo al Zarqawi kovotojai ketvirtadienį prisiėmė atsakomybę už du mirtininkų surengtus sprogdinimus Irake, nors dieną prieš tai atsakomybę už vieną iš šių išpuolių prisiėmė kita grupuotė.
Grupuotė, pasivadinusi "Šventojo karo Irake "al Qaeda" organizacija", tvirtina, kad ji atsakinga už trečiadienio sprogimus prie Policijos akademijos Hiloje ir prie kontrolės posto Bakuboje, per kuriuos žuvo 21 žmogus.

"Kankinių brigados didvyris trečiadienį ryte įvykdė išpuolį prie Policijos akademijos Hiloje, - sakoma A.M.al Zarqawi grupuotės pareiškime, pasak kurio, kitas "savižudis sprogdintojas trečiadienio popietę surengė ataką prieš Nacionalinės gvardijos karius Bakuboje".

Dar trečiadienį atsakomybę už sprogdinimą Hiloje prisiėmė "Islamo armija Irake" pasivadinusi grupuotė.

Į pietus nuo Bagdado esančioje Hiloje mirtininko vairuojamam automobiliui įsirėžus į Policijos akademijos pastatą, žuvo 15 žmonių. Po kelių valandų šiauriniame Bakubos mieste prie policijos kontrolės posto savižudžiui susprogdinus kitą automobilį, žuvo dar šeši žmonės.

A.M.al Zarqawi vadovaujami kovotojai yra prisiėmę atsakomybę už kruviniausius Irake įvykdytus išpuolius ir žiauriausius įkaitų nužudymus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.